|
کد مطلب: 79883
قاچاق کالا؛ افت اقتصاد و توليد ملي
تاریخ انتشار : 1393/01/01 نمایش : 1532
به گزارش سلام لردگان- دير زماني بود که برخي از قاچاقچيان کالا، از مبادي بندرها و شهرهاي مرزي، کالاهاي قاچاق را بار مي زدند و به راحتي به مرکز کشور انتقال مي دادند.
برخي نيز که به عناوين ?شوتي? و ?چتر باز? شناخته مي شوند کالاهاي قاچاق را بسته بندي و از طريق قايق هاي تندر رو به بندرها و اسکلت هاي مجاز يا غيرمجاز رسانده و يا با استفاده از حيوانات و يا به صورت کولبري (کوله بار) از مناطق مرزي به ديگر نقاط کشور انتقال مي دهند.
جعل بارنامه هم از شگردهاي قديمي قاچاق کالا براي انتقال اجناس قاچاق در حجم زياد بوده اما روز به روز ترفندهاي جديدي براي قاچاق کالا باب مي شود، برخي براي حمل کالاي قاچاق مانند لباس چندين دست لباس را روي هم مي پوشيدند تا پوشاک قاچاق را وارد بازار کنند.
برخي قاچاقچيان کالا نيز ماهرانه به تبليغ عليه کالاهاي داخلي دست مي زدند تا مصرف کننده به خريد کالاي قاچاق حتي اجناس بنجول سوق پيدا کنند.
افزايش جديت دولت در برخورد با قاچاق کالا در سال هاي اخير شدت يافته به گونه اي که اگر کالاي قاچاق درمغازه اي يافت شود به عنوان عامل ضربه زننده به اقتصاد توقيف و صاحب مغازه نيز تعزيز مي شود.
از سوي ديگر علاوه بر قاچاق کالا، سياست دامپينگ کالا از سوي برخي کشورهاي توليدکننده، قاچاقچيان را براي خريد ارزان تر کالا و ورود غيرقانوني آن به کشور تحريک مي کند.
قاچاق کالا قاتل اقتصاد و توليد ملي است چرا که اين روند ?توزيع کالا ?بدون پرداخت حقوق گمرکي و عوارض و حتي تعيين سطح استانداردها، ريشه اقتصاد ملي را مي خشکاند.
چهارمحال و بختياري به دليل قرار داشتن در مسير کريدور جنوب به شمال و قرار گرفتن بين استان هاي مرزي و مرکزي يکي از مناطقي است که محورهاي مواصلاتي اين استان براي رد کردن کالاي قاچاق به ديگر استان ها مورد استفاده قرار مي گيرد.
قاچاقچيان کالا عمدتا جاده نيمه ترانزيتي و پرتردد لردگان به خوزستان را براي انتقال کالاي قاچاق مورد استفاده قرار مي دهند.
هوشياري ماموران انتظامي استان و کشف محموله هاي متعدد کالاي قاچاق که هر هفته اخباري از آن در اختيار رسانه ها قرار مي گيرد و جرائم سنگين دستگاه قضايي براي قاچاقچيان کالا مبين عزم مسوولان استان براي مبارزه با اين آسيب اقتصاد ملي است.
معاون سياسي امنيتي استانداري چهارمحال و بختياري و دبير کميسيون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان مي گويد:قاچاق کالا به توليد و تجارت کشور ضربه مي زند و سالانه دو ميليون و 500 هزار فرصت شغلي کشور را به خطر مي اندازد.
?خدابخش مرادي? مي افزايد: در راستاي سياست هاي دولت در مبارزه با قاچاق کالا و ارز و سالم سازي فضاي اقتصاد کشور بايد از مبادي انحرافي اقتصادي مانند قاچاق کالا جلوگيري شود.
مرادي تصريح کرد: قاچاق کالا و ارز سالانه 12 ميليون و 750 هزار ريال براي هر ايراني ضرر مالي دارد.
به گفته وي، در اين زمينه در استان کميسيون مبارزه با قاچاق تشکيل شده که اين کميسيون با سه رويکرد فرهنگي و تبليغاتي، پيشگيري و سخت افزاري فعاليت مي کند و با همکاري نيروهاي انتظامي و امنيتي به شدت با قاچاق کالا مقابله مي شود.
وي، فرهنگ سازي در راستاي مبارزه با قاچاق کالا را ضروري مي داند و مي گويد: بايد جامعه به سمتي حرکت کند که خريد کالاي خارجي کمتر شود و تقاضا براي کالاي داخلي افزايش يابد.
معاون سياسي امنيتي استانداري چهارمحال و بختياري گفت: با حمايت ازتوليدکننده داخلي و پرداخت تسهيلات ارزان قيمت بانکي مي توان به توليد و ايجاد اشتغال پايدار و اقتصاد پويا کمک کرد.
وي با ارائه آمار فعاليت هاي کميسيون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان در سه ماهه نخست امسال افزود: در بهار امسال ميزان
کشفيات کالا و ارز در استان 48 ميليارد و 157 ميليون ريال گزارش شده که نسبت به مدت مشابه پارسال 46 درصد افزايش داشته است.
به گفته وي،تعداد پروندههاي قاچاق کالا و ارز استان در سه ماهه اول امسال 81 فقره است که در ارتباط با اين پرونده ها 85 نفر دستگير و 49 خودرو نيز توسط نيروي انتظامي استان متوقف شده است.
معاون سياسي امنيتي استانداري چهارمحال وبختياري اين استان را از استان هاي درمسير جنوب و مرکز کشور دانست و يادآور شد: اين استان پل ارتباطي بنادرجنوبي با مرکز و شمال کشور است به همين دليل قاچاقچيان به دنبال عبور دادن کالاهاي قاچاق از طريق اين استان مي باشند.
مرادي افزود: با تقويت بازرسي در مبادي ورودي و خروجي استان، فرهنگ سازي، اطلاع رساني و آگاهي بخشي به مردم براي پرهيز از خريد کالاي قاچاق، مي توان گام هاي بلندي در راستاي حمايت از اقتصاد ملي و مقابله با قاچاق کالا برداشت.
استان چهارمحال و بختياري از مسيرهاي اصلي مواصلاتي محور جنوب به مرکز ايران است.
منبع: ايرنا، انتهاي پيام /*
|
|
|
|